Δίκη Siemens: Aπαγορεύτηκε στην Κωνσταντοπούλου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

Αρνητική απάντηση στις αιτήσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Siemens, έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο υπό σύσταση σωματείο,«Δικαιοσύνη για όλους» που εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, που υιοθέτησε τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως έδρας, αναφέρεται ότι οι δηλωθείσες αιτήσεις υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη, καθώς έκανε λόγο για «μία εντελώς στημένη διαδικασία», γεγονός που προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου, ο οποίος απάντησε: «Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία».

Η εκπρόσωπος του υπό σύσταση σωματείου στη δική της τοποθέτηση, μετά την απορριπτική εισαγγελική πρόταση, επανέλαβε πως «υπάρχουν πιέσεις να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή» και τόνισε πως με την αποβολή της παράστασης των πολιτών, το δικαστήριο θα κάνει «τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και την Siemens» καθώς έτσι «εξασφαλίζεται μία υπόθεση “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα τους».

Είπε επίσης, πως «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της δικαιοσύνης στους πολίτες.Η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών, από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code