Δικηγόροι κρέμασαν τις γραβάτες τους στην είσοδο του υπ. Μακεδονίας – Θράκης

0
5

 

Με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και έκλεισαν για λίγη ώρα τον οδικό κόμβο στο σημείο.
Στη συνέχεια έκαναν πορεία με πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παρατήσου», «θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός, δεν θα μας πεθάνει ο Κατρούγκαλος», «εσείς με τα φουλάρια, εμείς με τις γραβάτες, όχι άλλα βάρη στις δικές μας πλάτες», «κάτω τα χέρια απ τα Ταμεία», «το Ασφαλιστικό δεν θα περάσει» κ.ά.

Στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων έκαναν λόγο για σχέδιο-ταφόπλακα, που καταστρέφει τους κλάδους τους. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισπράξει, απλώς θα μας καταστρέψει. Δεν θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί και γι αυτό είμαστε στους δρόμους» τόνισαν.

Μέσα από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου έμειναν για περίπου 40 λεπτά, διακόπτοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Εκεί κάποιοι δικηγόροι έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις κρέμασαν συμβολικά στα κάγκελα της εξωτερικής εισόδου του υπουργείου, άλλοι άναψαν πυρσούς και μια διαδηλώτρια σκαρφάλωσε στα κάγκελα και περνώντας το φουλάρι της από το λαιμό και από τα σίδερα έφτιαξε μια αυτοσχέδια θηλιά. «Τέτοια είναι η θηλιά που θέλει να μας περάσει στο λαιμό η κυβέρνηση», είπε στους δημοσιογράφους και λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα της πορείας στο υπουργείο, καθώς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απουσίαζε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here