Δίλημμα Τσίπρα στα κόμματα: Είστε με μας ή με τα άθλια μέτρα των δανειστών;

0
4

Δίλημμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν  καλούν την κυβέρνηση να αποδεχθεί την απαράδεκτη πρόταση των θεσμών ή αν συντάσσονται μαζί της στο «όχι», έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Δε μπορούσα να φανταστώ ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, μετά από 5 χρόνια καταστροφικής λιτότητας, θα ζητούσε τέτοια πράγματα, τα οποία δε θα μπορούσε να ψηφίσει κανένας Έλληνας βουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι ήταν ένα κακό διαπραγματευτικό τρυκ και σύντομα θα αποσυρθεί. Ο κόσμος μας ζητάει να μην υποχωρήσουμε σε εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι κατά την εκτίμησή του «τώρα είναι περισσότερο κοντά, από ποτέ, η επίτευξη της συμφωνίας».

Γιατί;

«Διότι κανείς δε θέλει τη ρήξη. Και ο χρόνος μειώνεται για όλους. Το ελληνικό ζήτημα δεν απομονωμένο, αφορά την παγκόσμια οικονομία. Όσο περισσότερο γίνεται καθαρό αυτό, τόσο πιθανότερη είναι η επίτευξη μιας ρεαλιστικής συμφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει στόχο χαμηλότερων πλεονασμάτων, προστασία μισθών και συντάξεων, λύση στο πρόβλημα του χρέους και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here