Δήμαρχοι σε Μουζάλα: Δεν θα μετατραπούν οι δήμοι σε «αποθήκη» απελπισμένων ψυχών

0
6

 

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα έχει στις 13:00,στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για το θέμα των προσφύγων – μεταναστών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενώ στη συνάντηση θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, που έχει ενταθεί ιδίως έπειτα κι από το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια.

«Η αυτοδιοίκηση δε μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

«Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις σε διεθνές επίπεδο ώστε να υλοποιηθούν οι συμφωνίες επανεισδοχής», διαμηνύει, στο μεταξύ, ο κ. Μουζάλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα εγκαινιάζεται και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες από την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Η κυρία Γκεοργκίεβα βρίσκεται στη χώρα μας και νωρίτερα τη Δευτέρα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Η κοινή δήλωση θα υπογραφεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν στη μίνι Σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στις 25 Οκτωβρίου 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here