Δήμαρχος Λέσβου: Δεν θα κάνουμε το νησί Αλκατράζ

0
3

 

Σκληρή απάντηση στον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών έδωσε με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τονίζοντας πως «για εμάς οι προτάσεις ενός μεμονωμένου υπουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ΕΕ, συνιστούν κήρυξη πολέμου και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Λέσβος ένα δεύτερο Αλκατράζ, αλλά θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα».

Όπως διαμηνύει ο Σπύρος Γαληνός, η Λέσβος είναι τμήμα των ευρωπαϊκών ανατολικών συνόρων και είναι τμήμα της ανεξάρτητης και προπάντων κυρίαρχης Ελλάδας, ένα νησί με πάνω από 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, 85.000 κατοίκους και χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής παράδοσης, δεν είναι ένα νησί Ελις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λέσβου, «οι προτάσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς είναι απαράδεκτες, προσβλητικές και συκοφαντούν το νησί μου, μετατρέπουν τη Λέσβο και την Ελλάδα συνολικά σε μία αποθήκη ψυχών, ενώ οι ιδέες του προδίδουν πλήρη άγνοια και λογική ασυναρτησία», καθώς αυτός από τη μία πλευρά προειδοποιεί για εκβιασμό από την Τουρκία και από την άλλη θέλει να στείλει πίσω εκεί τους «παράνομους μετανάστες».

Ο δήμαρχος της Λέσβου τονίζει πως «η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας χειροτέρεψε για εμάς τα πάντα. Την περασμένη χρονιά πέρασαν από το νησί εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς προβλήματα, τώρα το νησί μοιάζει με μία πυριτιδαποθήκη«.

Εναντίον του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ασκείται δριμεία κριτική, από διάφορες πλευρές, ως προς τις αιτιάσεις του για άσκηση σκληρότερης πολιτικής από την ΕΕ στο προσφυγικό θέμα, για υιοθέτηση από μέρους της του «αυστραλιανού μοντέλου» με μετατροπή της Λέσβου και της Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, αλλά και για εφαρμογή μέτρων απώθησης των προσφύγων από την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here