Δημοψήφισμα για την μεταναστευτική πολιτική ζητούν οι Γερμανοί

0
6

Δημοψήφισμα για τη μεταναστευτική πολιτική ζητά η πλειονότητα των Γερμανών, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου N24, το 64% των ερωτηθέντων επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μεταναστευτική πολιτική, καθώς φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τη στάση της κυβέρνησης. Αντίθετα το 33% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καλή ιδέα.

Οι Γερμανοί ανησυχούν για την πόλωση του κλίματος στη χώρα μεταξύ όσων υπερασπίζονται τους πρόσφυγες και όσων θέλουν να τεθούν περιορισμοί στη μετανάστευση. Το 66% των ερωτηθέντων εξέφρασε μάλιστα τον φόβο ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί να διχάσει την κοινωνία.

Εξάλλου, η πλειονότητα των Γερμανών (56%) εκτιμά ότι είναι καλή ιδέα η δημιουργία περιοχών τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας, ενώ το 38% τη χαρακτηρίζει κακή ιδέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here