Δημοσίευμα του Βήματος άναψε φωτιές στο Μαξίμου

0
8

 

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής με ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι εξομολογείται σε εξ απορρήτων συνεργάτη του λίγο μετά τις ευρωεκλογές του 2014 για το περιεχόμενο μιας συνάντησης που είχε με γνωστό εκδότη (σ.σ Σταύρο Ψυχάρη).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε στο στενό του συνεργάτη ότι ο ιστορικός εκδότης συναντήθηκε μαζί του και ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης και να του χαρίσει το κανάλι, στο οποίο είναι μέτοχος, με απώτερο στόχο να κερδίσει την υποστήριξη του.

«Παρόλα αυτά δεν με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες του, ούτε με το κανάλι του, τι άλλο να κάνω» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στο στενό του συνεργάτη, σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Κυριακής.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα», τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχετικά με το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ως «άκρως αποκαλυπτικό» και αναφέρεται, ειδικότερα, ότι «φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA».

«Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν».

«Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό«, σημειώνει.

Η εφημερίδα από την πλευρά της ανταπάντησε: «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here