Δημοσιογράφοι κατά ασφαλιστικού – 48ωρη απεργία από την Παρασκευή

0
5

 

Με 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιδρούν οι δημοσιογράφοι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στο νομοσχέδιο έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στην ενημέρωση που έγινε τη Δευτέρα και τα τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του αγγελιοσήμου. Η ΠΟΕΣΥ, σε άμεση συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μετά το τέλος της κοινής σύσκεψης με όλους τους φορείς του κλάδου, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής: 48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 23 Απριλίου.

Επίσης, σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάση εκ νέου την Παρασκευή 22 Απριλίου για να συζητήσει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here