Δημοσκόπηση: Αποχώρηση ΔΝΤ ζητούν 6 στους 10

0
3

 

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα στέλνουν οι Έλληνες πολίτες μέσω δημοσκόπησης που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Παράλληλα, η πλειοψηφία εκτιμά ότι το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση και ζητεί την αποχώρησή του από το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου, καταγράφεται η σκληρή γραμμή που συνεχίζουν να κρατούν οι Έλληνες απέναντι στο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική τη στάση του ΔΝΤ.

Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του Ταμείου από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Την ίδια στιγμή, στη σκιά των αποκαλύψεων των Wikileaks, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες θεωρούν ότι ο ρόλος του Ταμείου στην Ελλάδα έχει υπάρξει αρνητικός, ενώ βάζουν… δύσκολα στην κυβέρνηση, καθώς καλούν τον πρωθυπουργό να μη δεχθεί κανένα νέο μέτρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here