Δημοσκόπηση: Αποχώρηση ΔΝΤ ζητούν 6 στους 10

0
1

 

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα στέλνουν οι Έλληνες πολίτες μέσω δημοσκόπησης που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Παράλληλα, η πλειοψηφία εκτιμά ότι το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση και ζητεί την αποχώρησή του από το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου, καταγράφεται η σκληρή γραμμή που συνεχίζουν να κρατούν οι Έλληνες απέναντι στο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική τη στάση του ΔΝΤ.

Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του Ταμείου από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Την ίδια στιγμή, στη σκιά των αποκαλύψεων των Wikileaks, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες θεωρούν ότι ο ρόλος του Ταμείου στην Ελλάδα έχει υπάρξει αρνητικός, ενώ βάζουν… δύσκολα στην κυβέρνηση, καθώς καλούν τον πρωθυπουργό να μη δεχθεί κανένα νέο μέτρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ