Νέα δημοσκόπηση φέρνει τη ΝΔ να προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

0
4

 

Στην πρώτη θέση και με οκτώ ποσοστιαίες μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται η ΝΔ  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε όπως αυτή για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στα τέλη του Φεβρουαρίου, έδειχνε τη διαφορά των δύο κομμάτων στο 6,5%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία ενώ μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.


Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5% – εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου πάνω από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.

Το 71% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει το επόμενο έτος καικ το 64% δε συμφωνεί με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here