Δημοσκόπηση: «Ναι» στο Brexit λένε οι Βρετανοί

0
4
Britain's Prime Minister David Cameron arrives to pose for a family photo during a European Union leaders summit in Brussels April 23, 2015. European Union leaders who decided last year to halt the rescue of migrants trying to cross the Mediterranean will reverse their decision on Thursday at a summit hastily convened after nearly 2,000 people died at sea. REUTERS/Francois Lenoir

 

Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ORB που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αν και το 21% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο, το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμούν να φύγει η χώρα από την ΕΕ, ενώ το 36% θέλουν  να παραμείνει.

Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα «Brexit» ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, έναντι 51% και 49% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από ένα χρόνο.

«Παρά το επικείμενο δημοψήφισμα (του Κάμερον), σημαντικά ψηλότερο ποσοστό ατόμων είπαν ότι ένιωσαν πιό απομακρυσμένοι από την Ευρώπη τους τελευταίους δώδεκα μήνες από ό,τι πλησιέστερα. […] Αν ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει μια καταστροφή κατά τη θητεία του, κάποιος χρειάζεται να αρχίσει να πείθει το κοινό πολύ γρήγορα για το γιατί θα έπρεπε να παραμείνουμε τμήμα της Ε.Ε.», δήλωσε στο Reuters ο Τζόνι Χέλντ, διευθυντής της εταιρείας ORB International.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here