Σέρρες – Σε δίκη στελέχη δημοτικής επιχείρησης για έλλειμμα 450 χιλιάδων ευρώ

0
4

 

Φτερά απο τα ταμεία της κοινοτικής επιχείρησης «Μ. Αλέξανδρος», με έδρα – το φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του – ‘Άγκιστρο Σερρών έκαναν 450 χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται την παραπομπή σε δίκη για τρία άτομα που βρίσκονταν στη διοίκηση της επιχείρησης κατά την 3ετία 2007-2009.

Πρόκειται για τον τότε πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση – πράξη για την οποία προτείνεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο κ. Μητρουλιάς προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται τιμολόγια, συνολικής αξίας 452.325,07 ευρώ, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα αδικαιολόγητες πληρωμές που ζημίωσαν την επιχείρηση, ο καταστατικός σκοπός της οποίας είναι η ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, πρόκειται για τιμολόγια παγίων και δαπανών, στα οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν αναφέρεται καν σε ποιο έργο αφορούν, ούτε συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά εκταμίευσης χρημάτων για έργα ΟΤΑ. «Με κατάχρηση της εξουσίας τους ως διαχειριστές και κατά παράβαση των κανόνων χρηστής και επιμελούς διαχείρισης, προέβησαν σε αδικαιολόγητα έξοδα και δαπάνες της επιχείρησης, που δεν αποτελούν επένδυση στον υδροηλεκτρικό σταθμό, ούτε έξοδα της ίδιας επιχείρησης, αλλά προφανώς επένδυση και δαπάνες ξένες και άσχετες προς την επιχείρηση» αναφέρεται στην πρόταση.

Την απόφαση για την παραπομπή τους σε δίκη ή όχι θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here