Δίνουν το σύνθημα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

0
6

 

Τη σημαία του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής υψώνει η κυβέρνηση προκειμένου να πατάξει τη διαρροή χρηματικών πόρων από το δημόσιο ταμείο, λόγω της μη δήλωσης εισοδημάτων.

Το σύνθημα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τη συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο πλαίσιο της παράδοσης λίστας με 10.000 και πλέον λογαριασμούς ξεκινούν τη διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου όσοι διαπιστωθεί ότι πρέπει να πληρώσουν να κληθούν είτε στο ταμείο ή στον εισαγγελέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι το επικείμενο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη από τους ίδιους τους πολίτες των καταθέσεών τους, αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στην είσπραξη εσόδων.

Μάλιστα πρόσθεσε, ότι εκτός από τις πρώτες κλήσεις που έστειλαν σε πολίτες οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι φορολογικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει «παρατυπίες» σε εκατοντάδες ονόματα, σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων, από τότε που έφθασε στα χέρια του υπουργείο Οικονομικών η λίστα Μπόργιανς. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται να ελεγχθούν όλα τα ονόματα της λίστας Μπόργιανς μέσα στο εξάμηνο.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι πέραν της λίστας Μπόργιανς, οι έλεγχοι θα προχωρήσουν και σε προγενέστερες υποθέσεις οι οποίες δεν τελεσφόρησαν στο παρελθόν.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό της Ελλάδας να αποκτήσει και να εργάζεται με τα ίδια ελεγκτικά εργαλεία που έχουν σε άλλες χώρες.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και όλες τις παθογένειες που έθρεψαν το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο και θα ξεριζωθεί.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και εάν προκύψουν ευθύνες ακόμη και σε Τράπεζες θα στραφούν σε βάρος τους Ποινικά και Αστικά, ενώ τόνισε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Η ασυλία τελείωσε. Όσοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι αυτοί που θα πρέπει από δω και πέρα να φοβούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here