ΔΝΤ: Δεν θα λάβουμε μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι την ελάφρυνση χρέους

0
9

 

Τις αποστάσεις του ΔΝΤ – Ευρώπης για το θέμα του ελληνικού χρέους, περιέγραψε ανώτερο στέλεχος του ταμείου, σύμφωνα με το οποίο ο οργανισμός δεν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον το στέλεχος του Ταμείου ότι εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πρόσθεσε ότι «ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις».
Σημείωσε ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων θεσμών, αλλά αντίθετα εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», αλλά (…) πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς», ανέφερε το στέλεχος του Ταμείου, μετά τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους (της)», είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here