ΔΝΤ: Πηγή κινδύνου για την Ευρωζώνη οι εξελίξεις στην Ελλάδα

0
3

 

Οι ελληνικές εξελίξεις εξακολουθούν να αποτελούν πηγή κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία, επισημαίνει σε νέα του έκθεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, το Ταμείο υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει έκθετη στις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή, εξηγεί το ΔΝΤ, οι κίνδυνοι στην Ευρωζώνη είναι πιο ισορροπημένοι, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης παραμένει «ενεργό». «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης θα απενεργοποιηθεί» υπερθεματίζει το Ταμείο.

Πάντως, σε γενικές γραμμές παρατηρείται ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, παρά την παραμονή ορισμένων εμποδίων, προστίθεται στην έκθεση.

Γι’ αυτό, συνεχίζει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εφαρμόσει έως τέλους το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο εκτιμάται ότι ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2016.

Μάλιστα, το ΔΝΤ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επιμήκυνσης του προγράμματος της ΕΚΤ, προκειμένου να εξαλειφθούν όλοι οι εν δυνάμει κίνδυνοι της Ευρωζώνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here