ΔΝΤ: Θέλουμε να δούμε νούμερα από την Αθήνα

0
3

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για μία ακόμη φορά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου ο κ. Τόμσεν παρουσίασε ένα έγγραφο 20 σελίδων, το οποίο περιείχε «πολύ κριτική» για τα τεκταινόμενα του τελευταίου έτους στην Ελλάδα.

Ο  Πολ Τόμσεν φέρεται να έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας  ότι μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν ήταν αξιόπιστη.

Προκειμένου να συμμετέχει το ΔΝΤ στο νέο πακέτο διάσωσης έθεσε τέσσερα κριτήρια:

-το ισοζύγιο πληρωμών

– την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

– το χρέος να καταστεί βιώσιμο

– να υπάρξει ανάπτυξη

Όσον αφορά  τους στόχους της αποστολής των ελεγκτών του ΔΝΤ στην Αθήνα ο κ. Τόμσεν είπε ότι πρόκειται για αποστολή αναζήτησης δεδομένων.

«Θέλουμε να δούμε τα νούμερα, στη συνέχεια θα δούμε για τα περαιτέρω» φέρεται να δήλωσε.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε σε μια τρίωρη συνομιλία που είχε στις 12 Ιουλιου με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον πείσει για την ανάγκη παραμονής του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποχώρησε όταν κατάλαβε ότι το ΔΝΤ είναι αντίβαρο στους Ευρωπαίους και ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας στη μάχη για το χρέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here