Ντομπρόβσκις: H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το Μνημόνιο

0
3

H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, επισημαίνει σε νέα συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατά τον κ. Ντομπρόβσκις, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του ενός θέματος από το άλλο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση.

Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και θα τονώσει, όπως είπε,  την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ως εκ τούτου, τόνισε, είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου. «Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», εξήγησε ο Ντομπρόβσκις. Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

«Για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here