Δούρου σε Spiegel: Δεν μπορεί να συζητάμε Grexit και να είναι εντός Ε.Ε. η Βουλγαρία

0
7

 

Την δυσφορία της για τη συζήτηση που γίνεται αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit εξέφρασε σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

H Ρένα Δούρου, που ανήκει στην Ριζοσπαστική Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν να είναι η Βουλγαρία στην Ε.Ε και να τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για ανάγκη γνήσιων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

«Δεν είναι, πάντως, δυνατόν να έχουν μπει η Βουλγαρία και η Ρουμανία στην Ε.Ε., η Τουρκία να βρίσκεται επί χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες αναφορικά με το καθεστώς ένταξής της στην Ε.Ε και την ίδια ώρα να γίνεται συζήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Η περιφερειάρχης Αττικής, που θεωρείται ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αναφέρθηκε και στην παραίτηση Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του περιοδικού Spiegel αν ήταν έκπληξη για την ίδια, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα, η παραίτηση Βαρουφάκη, η κυρία Δούρου απάντησε: «Το πιστεύετε αυτό;»

Επίσης ανέφερε ότι εδώ και μήνες, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν προεξοφλήσει την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της στο ίδιο περιοδικό, η Ρένα Δούρου είχε υποστηρίξει πως η «ευρωπαϊκή ηγεσία ήταν υπερβολικά προσανατολισμένη στα εθνικά συμφέροντα και όχι σε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here