Δραγασάκης: Eπιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης με οριστική επίλυση των «κόκκινων δανείων»

0
11

 

 H επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης που αφορά στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των νοικοκυριών και στο καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας, καθώς και η εξέλιξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες, οι οποίες και θα κληθούν να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι:

α) η απόλυτη προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και

β) η σημαντική ελάφρυνση των δόσεων εξυπηρέτησης της οφειλής και η μείωση της συνολικής αξίας του δανείου για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 15 του σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here