Δραγασάκης: Ριζική λύση για το χρέος ή μεταβατική λύση στις αγορές

0
6

 

Την εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα στο 2016 προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στο ζήτημα τους χρέους, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση παραμένει στη θέση ότι το πρόβλημα του χρέους είναι θέμα ευρωπαϊκό που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση στη βάση της αμοιβαιότητας, διότι δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο νόμισμα, με διαφορετικά καθεστώτα επιτοκίων και δανεισμού.

Ταυτόχρονα σημειώνει, όμως, πως «αν οι ηγέτες της Ευρώπης, δεν θέλουν να προχωρήσουμε τώρα σε μια ριζική λύση, αναπόφευκτα θα πάμε σε μία λύση μεταβατική, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το χρέος και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του δεν θα αποτελούν, όπως συμβαίνει σήμερα, εμπόδιο στον μακροχρόνιο δανεισμό, τις επενδύσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής». Αναφερόμενος δε στον ρόλο και τον χαρακτήρα των συμμαχιών που πρέπει να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι όροι επιβίωσης και ευημερίας, συμμαχίες με βάση την προοπτική που πρέπει να υπάρξει για την κοινωνία και τη χώρα.

Σε ότι αφορά στις ξένες επενδύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο τη διευκόλυνσή τους, ιδιαίτερα για τις μακροχρόνιες επενδύσεις που συνάδουν με το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Την επενδυτική διαδικασία θα βοηθήσει η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου στο οποίο θα ορίζονται με σαφήνεια οι επιλέξιμοι κλάδου οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος.

Κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Η δημιουργία μιας κοινωνικής συμμαχίας για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο είναι ο στόχος, αναφέρει στη συνέντευξη ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης. «Στόχος πρέπει να είναι η αναδιάταξη και ενίσχυση των κοινωνικών συμμαχιών μας, διότι υπάρχουν κατηγορίες μεσαίων στρωμάτων που διαμορφώθηκαν σε συνθήκες οικονομικής ευμάρειας και δεν μπορούν να διατηρηθούν σήμερα με τους ίδιους όρους», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση θα στηρίξει τα στρώματα αυτά ώστε να διαμορφώσουν τους νέους όρους επιβίωσης και ευημερίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here