Δραγασάκης: Δεν πρέπει να συνδεθούν τα «κόκκινα» δάνεια με την πρώτη κατοικία

0
7

 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα «κόκκινα δάνεια», το ασφαλιστικό, την αξιολόγηση.

Για τα «κόκκινα» δάνεια και την πρώτη κατοικία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι είναι τεράστιο θέμα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις τράπεζες, ωστόσο τόνισε ότι έχουν δηλώσει στους θεσμούς ότι δεν πρέπει να συνδεθούν τα «κόκκινα» δάνεια με την πρώτη κατοικία.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, είπε ότι η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο και πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Απρίλιο τότε θα έχει ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό μέρος του μνημονίου.

Επιπλέον ανέφερε ότι πρέπει φέτος να νομοθετηθούν μέτρα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν ως το 2018, ενώ τόνισε ότι παραμένει «αγκάθι» το πλεόνασμα 3,5% που πρέπει να πετύχει η χώρα, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί η πορεία της ανάπτυξης και η μείωση του χρέους. Παράλληλα, σημείωσε ότι αν βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ τότε «θα μπορούμε να ελαφρύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση».

«Όριο μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια στην πορεία της αξιολόγησης.

Για το ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ωστόσο θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Επισήμανε ότι το ασφαλιστικό έχει πολλά καθεστώτα γι’ αυτό και θα τεθούν ενιαίοι κανόνες για όλους ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here