Δραγασάκης: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα με το υπάρχον πακέτο μέτρων

0
3

 

Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία έχουν δημιουργηθεί τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» και επεσήμανε ότι όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του μήνα, μένει να αποδείξουν ότι το εννοούν.

Επιπλέον εξέφρασε τη σαφή εκτίμηση ότι η πορεία των δημοσίων οικονομικών κατά το 2015 θα αποδειχθεί θετικότερη του αναμενομένου –και ότι το γεγονός αυτό θα πιστοποιηθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου πακέτου μέτρων, ο κ.Δραγασάκης επεσήμανε ότι τούτο είναι αμφίβολο πως θα απαιτηθεί και ότι το γεγονός αυτό θα καταδειχθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Όπως τόνισε, ούτως ή άλλως προβλέπεται και στην υπάρχουσα συμφωνία η λήψη επιπρόσθετων μέτρων εάν δεν επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι.

Ακόμη, κατέστησε απολύτως σαφή τη θέση της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα –όπως όλοι δηλώνουν ότι επιθυμούν- με το υπάρχον πακέτο μέτρων και στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και στη λήξη αυτής της συζήτησης να εξεταστεί κατά πόσον χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Αφήνοντας αιχμές κατά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, υποστήριξε ότι στη χώρα μας ορισμένοι λειτουργούν ως «εκπρόσωποι» του ΔΝΤ και ως βασιλικότεροι του «βασιλέως».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια εκλογών, διερωτήθηκε: «Μήπως δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αλλά «συμφέροντα» των οποίων ο κ. Μητσοτάκης είναι «όμηρος»;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here