Δραγασάκης: Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέσα στο Μαϊο

1
10

«Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέσα στο Μαίο αν όχι έως το τέλος Απριλίου» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επόπτης του οικονομικού επιτελείου Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην Αυγή δίνοντας καθαρά τον χαρακτήρα του «επείγοντος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται πως «από τα τέλη Φεβρουαρίου το ελληνικό κράτος δεν ήταν σε θέση να πληρώσει κανονικά τους μισθούς» κι αυτό γιατί όπως είπε η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ταμειακό έλλειμμα.

Το πρόβλημα ρευστότητας το αποδίδει στις διευθετήσεις του παρελθόντος , στο ότι η χώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τον Αύγουστο .

Μάλιστα επισημαίνει πως επιτείνεται από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα και αν οι εταίροι μας επιμείνουν στον στραγγαλισμό τότε – όπως τονίζει χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω – μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα τα οποία τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε.

«Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την κυβέρνηση σημειώνει το ζητούμενο δεν είναι νέο Μνημόνιο, αλλά μια «ρύθμιση του χρέους» που θα το καταστήσει και βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο και ο σχεδιασμός μιας οικονομικής πολιτικής χωρίς εξωπραγματικά πλεονάσματα.

Θεωρεί πως «κάποιοι επιθυμούν να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε» και αναμένει όπως λέει πως οι πιο σκληρές αντιδράσεις για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ίσως να μην έρθουν από την Ευρώπη, αλλά από μέσα, από μια οικονομική ελίτ που την χαρακτήρισε σαν τα «κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας»

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, είπε πως οι αντιδράσεις εξηγούνται και είναι μάλλον δικαιολογημένες λόγω του ότι δεν ενημερώσαμε έγκαιρα για τις διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και επειδή οι εμπειρίες από το κούρεμα των αποθεματικών με το PSI είναι ακόμη νωπές.

Πηγή: marketnews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η τελευταίες εκλογές ήταν μια εναλλακτική προσπάθεια χαμένης εξωτερικής πολιτικής μιας μακροχρόνιας πολιτικής αλητείας κακός σχεδιασμένη από ανίκανες πολιτικές κυβέρνησις του παρελθόντος.
  Το πολιτικο θέατρο άρχισε όταν παράδωσαν την χωρα στα συμφέροντα τους αλλα τότε αντέδρασαν κάποιοι τους οποιους έκαναν κυβέρνηση ώστε να μπορέσουν να τους ταπεινώσουν έτσι να έχουν τι ολοκληρωτική ήττα του Ελληνικού Λαου.
  Εδώ υπάρχει ένα 13%-15% που πιστεύει στην ελευθeρι Ελλάδα αλλα με χωριστές πολιτικές άποψης k ιδαίολόγιες.
  Σήμερα, αύριο, έρχεται κατάφεραν να μας πείσουν πως ηττηθήκαμε k πως πρέπει να τους υπογράψουμε τα πάντα χωρίς διεκδίκησης.
  Το θέατρο κλίνη αυλαία προσπαθήσαμε νικηθήκαμε όλα καλά συνεχίζουμε με υπερηφάνεια ηττημένου πολεμιστή, αυτό μας θέλουν να πιστεύψουμε οι ανίκανοι του έθνους.
  Ντροπή μας που δεν έχουμε την δύναμη να επιβιώσουμε αυτόνομα με θυσίες εναντίον του δικού μας διεφθαρμένου καταναλωτικού εαυτού όπως μας κατεύθυναν τα περασμένα χρονια παχιάς ψεύτικης αγελάδας.
  Δυστυχώς, για αιώνες έχουμε μάθει να επιβιώνουμε αποχωρώντας από την χωρα ως μετανάστες αφήνοντας πίσω τους λίγους με τους εισερχόμενους μετανάστες να πουλούν τι πατρίδα στον κάθε κατακτητή εφόσον διαθέτη μπάρι πορτοφόλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here