Δραγασάκης: Θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα από Δευτέρα

0
6

«Δεσμευόμαστε από τη Δευτέρα το πρωί να προσπαθήσουμε να υπάρξει μία συμφωνία που να εξασφαλίζει την αποκατάσταση της κανονικότητας», δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να παει σε δημοψήφισμα, είπε ότι  «βρεθήκαμε σε μία κατάσταση που θεωρήσαμε ότι χρειάζεται η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού».

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έλαβε μία σαφή θέση για το δημοψήφισμα, αλλά παραμένει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και διευκρίνισε ότι το όχι δεν τάσσεται εναντίον της Ευρώπης.

O ίδιος έκανε λόγο για πρωτοφανείς πολιτικές παρεμβάσεις αξιωματούχων από το εξωτερικό και πρόσθεσε πως, εφόσον κάτι τέτοιο αληθεύει, είναι απαράδεκτο να πιέζουν διάφοροι κύκλοι την ΕΚΤ ώστε να μη συνεχίσει την παροχή του ρευστότητας από τον έκτακτο μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «η πρόθεσή μας ήταν η συμφωνία να είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα» ενώ τόνισε πως ακόμη κι αυτή την εβδομάδα, έγιναν προσπάθειες να υπάρξει συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here