Δραματικές εξελίξεις -Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

0
11

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης, που συγκαλεί τη Δευτέρα ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ, θα κριθούν όλα για την Ελλάδα, καθώς  η συνεδρίαση του Eurogroup  έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν.

Την απόφαση πήραν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, βλέποντας το αδιέξοδο το οποίο έχει διαμορφωθεί. Είναι προφανές ότι στις επόμενες 72 ώρες θα κορυφωθούν οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου.  Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαβουλεύσεις αυτές.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, ο  πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ορατή μια συμφωνία». Οι θεσμοί επέδειξαν ευελιξία. Ελάχιστα ήταν τα μέτρα που κρίθηκαν ως αξιόπιστα. Είπαμε σήμερα ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να αδράξει την τελρυταία ευκαιρία. Πρέπει να είναι αξόπιστη η συμφωνία. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα. Ο χρόνος τελειώνει».

Επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα κινείται προς την κατεύθυνση της εξόδου από το ευρώ» σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Κατόπιν της συνεδρίασης του Eurogroup και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε οδηγεί προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

«Εάν οι Έλληνες είχαν έρθει με νέες και σοβαρές προτάσεις, τότε θα υπήρχε συμφωνία» τόνισε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι προς ώρας είμαστε μακριά από αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here