Δραματική δήλωση Τσίπρα: Έτοιμος για συμβιβασμό, αλλά και για ρήξη

0
8

Έτοιμος να σηκώσει το βάρος ενός δύσκολου συμβιβασμού, αλλά και έτοιμος και για ρήξη, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει η καθοριστική συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση του πρωθυπουργού, την οποία έκανε στο στενό του επιτελείο -και η οποία, προφανώς, είχε ως βασικούς αποδέκτες τους δανειστές.

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος, γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Αυτό που εννοεί με τη φράση «βιώσιμη συμφωνία» είναι η ρητή δέσμευση των δανειστών για ρύθμιση του χρέους της χώρας μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκλείει, μιλώντας στους συνεργάτες του, την προσφυγή σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι έχει νωπή λαϊκή εντολή και σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

« Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here