Δύο Έλληνες φοιτητές παγκόσμιοι πρωταθλητές σε διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό

0
28

 

Μια υψηλή διάκριση απέσπασαν ο φοιτητής του ΕΜΠ Θοδωρής Ντουνιάς και η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Ρούσση, καθώς κατέκτησαν την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Debate που έγινε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία EFL (English as Foreign Language – αγγλικά ως ξένη γλώσσα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΜΠ, «το ανωτέρω παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Debate που πραγματοποιήθηκε από τις 27-12-2015 έως και τις 04-01-2016 στη Θεσσαλονίκη, από την Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος, αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση Debate παγκοσμίως και συγκέντρωσε πάνω από 1300 φοιτητές από 70 χώρες και από 350 ξένα πανεπιστήμια, τα μεγαλύτερα και πλέον έγκυρα του κόσμου. Κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, ήταν η φράση : «Η ρητορική επιστρέφει στο σπίτι της».

Ο Θοδωρής Ντουνιάς και η Μαρία Ρούσση είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες μέσα σε ένα απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η κατάκτηση της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Debate, με τη συμμετοχή του δευτεροετούς φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ Θοδωρή Ντουνιά, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το υψηλό φοιτητικό δυναμικό του Ιδρύματος και συντελεί σημαντικά στην διάδοση της ρητορικής ως βιωματικού τρόπου μάθησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here