Ισραήλ: Δύο νεκροί στο Τελ Αβίβ – Διέφυγε ο δράστης

0
4

 

Ένας ένοπλος, που αναγνωρίσθηκε από συγγενείς του ως μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ, σκότωσε δύο άτομα ανοίγοντας την Παρασκευή πυρ στο κέντρο του Τελ Αβίβ εναντίον ανθρώπων που κάθονταν σε καφετέριες και στη συνέχεια διέφυγε.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι είναι από 25 έως 30 ετών, φορά μαύρα γυαλιά και φέρει σακίδιο, να ψάχνει τους ξηρούς καρπούς σ’ ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην οδό Ντίζενγκοφ. Στη συνέχεια βγάζει από το σακίδιό του ένα αυτόματο πιστόλι και βγαίνει στο πεζοδρόμιο, όπου αρχίζει να πυροβολεί.

Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση. Καθώς ο ύποπτος εξακολουθεί να διαφεύγει, η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρά του.

«Εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος Λούμπα Σάμρι, χωρίς να επεκταθεί. «Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για να τον βρουν».

Ο Νάτι Σάκεντ, ιδιοκτήτης του γειτονικού μπαρ Σίμτα όπου τραυματίσθηκαν άνθρωποι που συμμετείχαν σε γιορτή γενεθλίων, είπε στην ισραηλινή τηλεόραση: «Ήταν τρομοκρατική επίθεση, χωρίς καμιά αμφιβολία».

Ο Σάμι Μέλεμ, ένας άραβας ισραηλινός δικηγόρος, είπε ότι ο δράστης είναι ένας συγγενής του, ο πατέρας του οποίου, που είναι εθελοντής στην αστυνομία, προσήλθε στις αρχές για να τον αναγνωρίσει αφού μεταδόθηκαν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Το όνομα του 28χρονου υπόπτου δεν ανακοινώθηκε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης, ο Μέλεμ είπε ότι είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, στην οποία φυλακίσθηκε για επίθεση σε ισραηλινό στρατιώτη. Όμως ο Μέλεμ τον περιέγραψε ως ψυχικά ασταθή μάλλον, παρά ως έναν άνθρωπο με μαχητικές πεποιθήσεις.

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σώας τας φρένας, απ’ ό,τι γνωρίζω αφότου τον εκπροσώπησα», είπε ο Μέλεμ. «Έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκεται σε θεραπεία. Πρόσφατα περιφερόταν στους δρόμους σαν τρελλός».

Ερωτηθείς αν ο ύποπτος είχε ριζοσπαστικές θρησκευτικές τάσεις, ο Μέλεμ απάντησε: «Δεν γνωρίζω».

Οι Άραβες, η πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι, αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ. Ενώ υποστηρίζουν ευρέως την παλαιστινιακή υπόθεση, σπάνια παίρνουν όπλα εναντίον του Ισραήλ ή των εβραίων κατοίκων του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις για τη σημερινή επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here