Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τη διαχείριση του προσφυγικού – Επικοινωνία με Μέρκελ

 

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα διεξαχθεί τελικώς η Σύνοδος Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Επίκεντρό της θα είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία απειλεί πλέον ευθέως την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι βρίσκονται στο Ευρωκοινοβούλιο για να ενημερώσουν το Σώμα για τη συμφωνία Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*