Απόπειρα αυτοκτονίας από τον Πιστόριους στο κελί του;

0
13

 

Στο νοσοκομείο διεκομίσθη ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη σωφρονιστική υπηρεσία της Πρετόρια έπεσε από το κρεβάτι του, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί. Ο Πιστόριους, που εκτίει ποινή φυλάκισς 6 ετών για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, πλέον επέστρεψε στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο. Ωστόσο τα διεθνή Μέσα δίνουν μια άλλη διάσταση της υπόθεσης κάνοντας λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ιστοσελίδα της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «As» αναφέρει πως ο Πιστόριους επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του, ενώ σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press, που επικαλείται ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, ο Παραολυμπιονίκης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες«, είπε ο εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας Σινγκαμπάκο Ενξουμάλο.

Επίσης το City Press επικαλείται δηλώσεις ενός από τους φρουρούς ασφαλείας που τόνισε στο περιοδικό: «Είχε σοβαρά κοψίματα στους καρπούς του και οι γιατροί του έβαλαν επιδέσμους για να καλύψουν τα τραύματα».

Κατά τη νοσηλεία του φέρεται να είχε γύρω του 10 φρουρούς ασφαλείας. Επισήμως και ο Πιστόριους είπε ότι οι τραυματισμοί οφείλονται σε πτώση του από το κρεβάτι ενώ κατά την έρευνα που έγινε στο κελί του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εντοπίστηκαν μαχαίρια, όπως δήλωσαν δύο φύλακες από τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του Πιστόριους είχε υποστηρίξει ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και ζήτησε από τον δικαστή να μην τον στείλει στη φυλακή, αλλά να τον αφήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Φρουροί τόνισαν στην εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, ότι έχει μία αντιδραστική στάση στη φυλακή, διατηρεί μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων φαρμάκων στο κελί του και λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από τους υπαλλήλους.

Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019. Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here