Εconomist: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά από την αυτοδυναμία

0
8

O ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία τονίζει σε δημοσίευμά του ο Economist, επισημαίνοντας ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες.

Όπως αναφέρει,  τα γκάλοπ δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει σημαντικό μέρος της εκλογικής του δύναμης, ενώ η Λαϊκή Ενότητα δείχνει να του κόβει αρκετό από το πρότερο προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα πραγματοποιήσει μια προεκλογική εκστρατεία που θα στηριχθεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Περίπου ένα 25% των Ελλήνων αποδέχονται αυτή την πρόταση. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας», σημειώνει το άρθρο και προσθέτει πως ο γκουρού της αντι-λιτότητας Γιάνης Βαρουφάκης, τελικά, δεν θα ενταχθεί στις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας.

Από την μεριά του, «ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στη μικρή προεκλογική περίοδο και στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να είναι ασυναφής. Επιπλέον, από τη στιγμή που θα υπάρξει λίστα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτός τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του. Το προφίλ του δεν έχει καταστραφεί εντελώς, παρά την επιβολή των capital controls και τη δεινή θέση της ελληνικής οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here