ΕΔΕ για την τραγωδία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο «Δαφνί»

Αστυνομικό όχημα στην είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, για τη φωτιά που ξέσπασε με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή σε τρία άτομα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015. Συνολικά, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 17 ασθενείς από θαλάμους στην πτέρυγα του ισογείου, ενώ τρεις εξ αυτών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρονται σε Νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες κατάφεραν και έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος και για τυχόν τέταρτο θύμα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτήριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), με αποτέλεσμα τρεις ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτηρίου.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν στο κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μετακινήθηκαν με ασφάλεια και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ, εκτός από δύο νοσηλευόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code