ΕΔΕ: Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη

0
2

 

Με ανακοίνωσή της απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων, τις οποίες χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή και ζητεί την Παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται:

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις.

Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here