ΕΕ: Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τις μισές προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας

0
6

 

Μόλις 10 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για την κατάργηση της βίζας σε Τούρκους υπήκοους που επισκέπτονται στην ΕΕ, η Τουρκία πληροί μόλις τις 35 από τις 72 προϋποθέσεις που της έχει θέσει η ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Πάντως τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου, η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση της βίζας δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα επιτρέπεται να εργαστούν. Επίσης δεν θα επιτρέπεται να  παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

Ακόμα, η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, με 79 εκατομμύρια υπηκόους, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here