ΕΕ: Οι εκκρεμότητες καθυστερούν την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

0
6

O πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup ανέβαλε την σημερινή υπό μορφή τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση, που είχε προγραμματιστεί για να εξεταστεί εάν τηρήθηκαν τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως να εγκρίνει την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Όμως, η αναβολή αυτή δεν προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες. Μάλιστα πηγή της ευρωζώνης τη χαρακτήρισε αναμενόμενη με δεδομένο τον μεγάλο όγκο των προαπαιτούμενων, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης εξελίσσονται ομαλά.

Στη βελγική πρωτεύουσα τονίζουν ότι στόχος είναι να αποφασιστεί η εκταμίευση της υποδόσης το συντομότερο -ενδεχομένως και την επόμενη βδομάδα- ώστε οι δύο πλευρές να ρίξουν στη συνέχεια το βάρος τους στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, που πρέπει να συμφωνηθεί και να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες.

Σε σχέση με την αξιολόγηση που γίνεται στην Αθήνα, για τους εκπροσώπους των δανειστών το θέμα δεν είναι ποσοτικό, δηλαδή να δουν πόσα προαπαιτούμενα από τα 49 δεν έχουν υιοθετηθεί, αλλά να εξετάσουν αν αυτά που υιοθετήθηκαν κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας και δεν θα χρειαστούν στη συνέχεια κάποια παρέμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here