Εφιαλτικό σενάριο για μπλόκο στις τράπεζες την Παρασκευή

0
12

Οι Γερμανοί απειλούν ανοιχτά, με διαρροή στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup της Πέμπτης, θα συγκαλέσουν Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή, η οποία θα επιβάλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Επικαλούμενη πληροφορίες από το Βερολίνο, υπογραμμίζει ότι την Παρασκευή θα γίνει η ακροτελεύτια προσπάθεια για να εξευρεθεί πολιτική λύση και -αν αποτύχει και αυτή-  θα απαιτήσουν από την Ελλάδα να περάσει ειδικό νόμο για έλεγχο κεφαλαίων. Πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για μερικές ημέρες .

Στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί, θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε αποβολή της από την Ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, απάντησε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, ούτε να το διαψεύσει.

Έλληνας αξιωματούχος έσπευσε, ωστόσο, να διαψεύσει το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως μετέδωσε το Mega, στο τραπέζι ενδέχεται να βρεθεί πρόταση για νέα 9μηνη παράταση του ήδη παραταθέντος μνημονίου, στη βάση σκληρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, και ταυτόχρονη χρηματοδότηση περίπου 11 δισ ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here