Εφιαλτικό σενάριο: Οι ισλαμιστές κατέρριψαν το αεροπάνο

0
12

Εφιαλτικές διατάσεις παίρνει η αεροπορική τραγωδία στην Αίγυπτο, καθώς οι τζιχαντιστές τιυ αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού κράτους ισχυρίζονται το αεροσκάφος που πέταγε προς την Αγία Πετρούπολη.

Οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν αδύνατο κάτι τέτοιο, ενώ και οι Αιγύπτιοι τονίζουν ότι από τις πρώτες έρευνες δεν φαίνεται να υπήρξε άλλος παράγοντας πέραν της μηχανικής βλάβης. Το ίδιο τονίζουν και τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο πιλότος του Airbus είχε ειδοποιήσει τον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ζήτησε να αλλάξει πορεία.

Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη, μεταφέροντας κυρίως Ρώσους τουρίστες.

Δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης -η γερμανική εταιρεία Lufthansa και η γαλλική Air France- KLM- ειδοποίησαν τα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από την χερσόνησο του Σινά.

«Λάβαμε την απόφαση να αποφεύγουμε την περιοχή λόγω της κατάστασης και επιπλέον λόγω του γεγονότος ότι τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ξεκαθαριστεί» είπε εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. «Θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε την περιοχή μέχρι να διευκρινιστεί το τι προκάλεσε τη συντριβή» προσέθεσε η ίδια.

Η Lufthansa εκτελεί λιγότερες από 10 πτήσεις καθημερινά πάνω από την περιοχή, επισήμανε η αξιωματούχος. «H Air France επιβεβαιώνει ότι εφαρμόζει, για προληπτικούς λόγους, το μέτρο αυτό, να αποφεύγονται (δηλαδή) οι πτήσεις πάνω από την ζώνη του Σινά» σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here